Om Mønsterbryder

Maria Buck Jensen - Mønsterbryder

Hvem er jeg?

Jeg hedder Maria, og når jeg ikke hækler i  min vidunderlige uldsofa, så studerer jeg ved Københavns Universitet. Mine forældre er ikke akademikere, men det har nu intet at gøre med navnet på min blog …

…så hvorfor Mønsterbryder?

I foråret ’14 fandt jeg mig selv foran det pastelfarvede garn i Søstrene Grene på Strøget.
-Hækling, sagde jeg til min kæreste, det har jeg vist aldrig prøvet!
Og så fløj der mirakuløst et par hæklenåle og fint farvet garn ned i min kurv.
Samme aften brugte jeg på at lære at hækle, og i dagene efter undersøgte jeg også det der med opskrifter og diagrammer. Mit allerførste projekt var et tæppe af granny squares, og siden blev det også til en Chevron Lace Cardigan og en dinosaur.

Jeg opdagede bare hurtigt, at det der med opskrifter ikke lige var mig.

Hækling er for mig mere en kunstart end en produktionsform, og det betyder, at jeg holder af at se mine helt egne kreationer blive til mellem hænderne på mig. Man bruger jo heller ikke et mønster, når man maler eller tegner.

I stedet bruger jeg mønstre og opskrifter som inspiration til at forme mine egne projekter og derfor synes jeg at blogs, Pinterest, facebook-grupper og hæklemagasiner er fantastiske inspirationskilder. Jeg elsker at holde øje med andres hæklede kreationer, så da jeg planlagde at starte min egen portefølje besluttede jeg, at den da lige så godt kunne være offentlig. Derfor håber jeg, at du måske kan finde inspiration i mine projekter, og at det kan give et indtryk af hæklingens muligheder.

Jeg skriver ikke opskrifter, men jeg skriver alle de oplysninger, der er værd at vide for, at man kan kaste sig ud i et lignende projekt.

Derfor Mønsterbryder. Få inspiration af hæklemønsteret – og gør det så til dit eget.

Hvis du har spørgsmål til et af mine projekter, så skriv endelig en hilsen i kommentarfeltet. Dér vil jeg svare dig med glæde, så snart jeg får tid. Til gengæld svarer jeg ikke på hæklespørgsmål via facebook-messenger eller mail.

Hvis dit spørgsmål er akut, så kan jeg varmt anbefale dig at spørge i en af Facebooks store hæklegrupper, som f.eks. “Hækle, hækle, hækle og andre hæklerier”, “Lykkelige hæklerier” eller “Hæklerummet”.  De er fyldt med søde og dygtige hæklere, der med sikkerhed kan hjælpe dig videre hurtigere end mig.

Rigtig god hæklelyst.

Reklamer

21 thoughts on “Om Mønsterbryder

 1. Det var da en herlig ide .. Altså sådan at lave en hækleblog . Jeg vil da følge dig med glæde . Elsker selv at hækle , har bare så lidt energi til det i øjeblikket . Jeg ønsker dig god vind i blyglans

  Liked by 2 people

  1. Tusind tak for den søde hilsen, Anne. Det der med den manglende energi, det kender jeg godt – men på den anden side, så oplever jeg også at hækling kan give energi. 🙂 Jeg er glad for, at du har lyst til at følge med i hvad jeg går og laver, og jeg håber, at det måske kan inspirere til nye projekter.

   Liked by 1 person

   1. Hej Maria. Skønne ting du laver 😀 jeg ville godt igang med havfruetæppet i børnestørrelse. Men jeg kan ikke printe opskriften ud . Har du en ide om hvorfor . Venlig hilsen Pia

    Like

 2. Hej maria jeg syndes din havfrue hale er fin, jeg er også begynd med en, jeg har aldrig hækle efter opskrift , da jeg ikk har kunne finde ud af det, før jeg er blive voksen.så jeg hækler ting som jeg finder på selv.jeg har lave en side på facbokk hvor vi nu er 65 medlemmer som lægger deres ting ud, du er velkommen, Den hedder momses hækle/strik der er en del der ikk hækler efter opskrifter nå men jeg vil slutte og sige tak for halen mvh ulla hafnov

  Like

  1. Hej Ulla. Tusind tak for din søde besked, og tak for invitationen til jeres gruppe på Facebook, den vil jeg straks finde. . Jeg er rigtig glad for, at du godt kan lide havfruehalen og jeg vil enormt gerne se din når den er færdig. Dbh Maria

   Like

 3. Hej Maria – jeg vil meget gerne hækle dit havfruehale tæppe til min datter men jeg er bedst til traditionelle opskrifter… Det er vel ikke sådan at der er andre der har bedt dig om det samme og du derfor ligger inde med en opskrift?
  Mvh Manon

  Like

  1. Hej Manon. Tusind tak for din interesse i mit havfruehale-tæppe. Jeg har ikke skrevet opskriften helt ud, da jeg selv primært hækler efter diagrammer, men jeg vil lige overveje, om jeg skal gøre det. Hvis jeg finder tid til at skrive opskriften ud, så vender jeg tilbage til dig.
   Hvis du i mellemtiden skulle få lyst til at kaste dig ud i at følge diagrammerne, så er du velkommen til at spørge løs.
   Hav en rigtig dejlig weekend. 🙂
   De bedste hilsner fra Maria

   Like

 4. Hej Maria
  Jeg er gået i gang med at hækle en trøje ud fra din vejledning. Jeg er bare i tvivl om, hvordan du får bærestykket til at være firkantet? Mit bliver lidt mere rundt i det.

  Dejlig blog du har lavet. Overvejer allerede at gå i gang med andre af dine opskrifter, når der bliver tid til det :).

  Hilsen Mette Finderup

  Like

  1. Hej Mette. Tak for din søde besked. Det er virkelig dejligt at høre, at du kan lide det jeg laver 🙂
   Jeg har fire hjørner på bærestykket på den grå trøje, og der er (2 stm, 1 lm, 2 stm) i hvert hjørne. Hvis det er det samme du gør, og hvis du kun har fire hjørner, så vil jeg tro, at det bare er et spørgsmål om garntype.
   Jeg har tegnet hjørnerne ind på det her diagram:

   Jeg vil rigtig gerne se din trøje, når den er færdig, hvis du har lyst til at vise den frem. 🙂
   Bedste hilsner fra Maria

   Like

 5. Kære Maria
  Fandt lige din blog, fordi jeg så din smukke kjole på en hækleside på FB. Superskøn Blog , jeg “kommer igen” :-).
  Jeg elsker at hækle har gjort det i et par år, men kan kun finde ud af at hækle lige. Dvs, det er tæpper, tørklæder suttekæder og måske en karklud, der kommer ud af mine hænder.
  Den der kjole- eller halerne- eller tøjdyr – uhh der er så mange fine ting. Men min hjerne krøller, når jeg skal læse opskrift. Så det ku være jeg kan komme videre ved at læse med her. <3.
  Tak for dejlig søndagsinspir.

  Like

  1. Kære Lea. Jeg får da en flyvende søndag aften ovenpå den besked. Tusind tak for de fine ord.
   Jeg er så glad for, at min blog har inspireret dig – og det ville da være fantastisk, hvis den også kunne give dig lyst til at hækle i flere dimensioner. Hav en rigtig dejlig søndag.
   Varme hilsner fra Maria

   Like

 6. Hej Maria
  Jeg synes dine puder er helt vild fine. Kan du beskrive hvordan du laver det fine mønster ? 🙂
  På forhånd tusinde tak for hjælpen.
  Mange hilsner Lone

  Like

 7. Hej Maria vil bare fortælle at jeg her i efteråret har hæklet 3 havfrue haler til tre “små” piger. De er alle blevet givet i julegave i aften. Dog har jeg ikke set dem pakke dem ud, men jeg er sikker på at de falder i god jord. Jeg vil gerne sige tak for din opskrift, som jeg fandt på “hendes verden”s hjemmeside. Jeg er ikke særlig skrap til at hækle og da slet ikke til at læse opskrifter.
  Men NØJ hvor har jeg nærmest følt mig lykkelig da jeg fandt din opskrift på havfrue halen. Det var så FEDT at mønsteret var “tegnet” pludselig blev det hele bare så logisk. TAK fordi du har delt den så vi er andre der kunne få glæde af den. Venlig hilsen Joan

  Like

  1. Kære Joan. Tusind, tusind tak for din besked. Den varmede, da jeg tændte min telefon juledag. Det er lige præcis en besked som din, der giver mig lyst til at dele det jeg laver, for det gør mig så glad, hvis det kan inspirere andre. Samtidig føles tegninger og diagrammer mest logisk for mig, så det er rart når andre har det ligesådan! 🙂
   Sejt gået med de tre små havfruer. Hjemmelavede gaver er godt! 🙂
   Varme hilsner Maria

   Like

 8. Hej Maria

  Jeg er journalist på Berlingske og er ved at lave en længere artikel om hækling blandt unge, hvor jeg skal bruge en dedikeret ung hækler som bærende case til min artikel. Du ville være en perfekt kandidat, tror jeg – så hvis det har interesse, må du meget gerne skrive til mig på min mail (alju@berlingske.dk) eller sende mig en sms på 25456026 🙂
  (Du må gerne skrive uanset hvad, så jeg ved, om det har interesse)

  Ser frem til at høre fra dig!

  Mange hilsener

  Alexandra Justice

  Like

 9. Kaere Maria
  Jeg skriver artikler paa japansk site, der hedder Mylohas. Jeg har laest din artikle paa Berligske Tidende og vil meget gerne skrive om dig. Hvis det er OK, vil jeg meget gerne faa nogle billerder saa de kan vaere med artiklen. Billerderne jeg vil gerne have er hovedbilledet af havfruehale (din foto paa sofaen) og det foerste foto paa din blog, “Da havfruehalen blev royal”. Jeg har pasted nedenfor link til Mylohas og link til min side til din informationer. Haaber, at du kan lide dem. Looking forward to hearing from you. Kaerlig hilsen

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s