En bolero

moensterbrydersbolero

Da vi gik i børnehave havde min veninde og jeg en hemmelig leg. Vi havde nemlig opdaget et stort usynligt vikingeskib omme bag ved børnehaven, og det vilde var, at vi var de eneste, der kunne se det. Legen kaldte vi “O” for osynlig, for vi syntes selv, at vi var ret gode til at stave.

Hun er stadig mine bedste veninde den dag i dag, så da hun fyldte 25 år i januar, skulle hun have en gave fyldt med kærlighed. Og sådan blev den grønne bolero til.

Værd at vide:

 • Nål str 3,5
 • 250 gram Alize Angora Gold af 80% akryl, 10% mohair og 10% uld. Løbelængde på 550 mt. pr. 100 gram.
 • Boleroen er hæklet som en stor bedstemor-firkant på cirka 1m. x 1 m., der til sidst er syet sammen som vist på tegningen herunder.
 • For at finde den rigtige størrelse på firkanten, valgte jeg med jævne mellemrum at samle de to sider, der skulles syes med maskemarkører. Jeg kunne også have riet siderne eller brugt sikkerhedsnåle. På den måde kunne jeg tage trøjen på og vurdere, om jeg syntes, at den skulle være større.
 • Bagefter har jeg hæklet en kant af stangmasker hele vejen rundt i åbningen, og hæklet små ærmer af stangmasker.

moensterbrydersbolero6

Den kan laves ud fra en hvilken som helst firkant, men jeg fulgte det her mønster:

moensterbrydersbolero17

Udtagninger:

Normalt laves boleroen bare som en stor firkant, men jeg valgte at lave udvidelser undervejs på den side, som jeg besluttede skulle lægge ned over bagdelen. Med udvidelserne fik jeg den til at lægge pænt bagpå i stedet for at folde og krølle. Jeg har vist hvor og hvordan jeg har lavet udvidelserne på de næste to billeder:

moensterbrydersbolero7

Jeg har i alt lavet fem udvidelser over de sidste seks runder, og jeg har markeret dem på det her billede:

moensterbrydersbolero8-kopi

Som altid synes jeg, at indpakningen er prikken over i’et. Derfor fik boleroen også et mavebælte på før jeg pakkede den ind i fint stribet papir. Nu kan jeg kun håbe, at den giver min søde yndlingsveninde mange gode timer på sofaen.

Reklamer

17 thoughts on “En bolero

 1. Hvor er den flot! Har du hæklet en kant hele vejen rundt, før du har syet den sammen? Og hvor mange rækker stg har du lavet på ærmerne?

  Like

  1. Hej Christine.
   Ja, jeg har hæklet en kant af stangmasker hele vejen rundt om firkanten, inden jeg syede den sammen. Det er den kant, som giver det fine “bælte” i taljen.
   Jeg har hæklet syv rækker stangmasker som ærmer.
   Og tak for de søde ord. 🙂

   Like

 2. Åhhh hvor ville jeg ønske jeg var mere videne omkring hækling så jeg kunne gennemskue opskriften bedre og ikke afhængig af en skreven opskrift :/

  Like

  1. Hej Ditte. Det er som udgangspunkt bare en stor hæklet firkant, der er syet sammen på tværs, så jeg tror sagtens, at du kan finde ud af det, hvis du giver det et forsøg. 🙂 Prøv f.eks. at google “granny square bolero”, så tror jeg også at du kan finde youtube-videoer og lignende, der viser hvordan.
   -Maria

   Like

 3. Hvordan er størrelsen.? Jeg er vild med den og ville gerne lave en til mig selv men jeg er bange for en onesize er for lille?!?

  Like

  1. Hej Kristina. Det er simpelthen så let at justere størrelsen undervejs – det er fantastisk. 🙂

   Du starter med at hækle en stor firkant, og når du tror, at den begynder at have rette størrelse (måske 1mx1m), så samler du siderne (der hvor du senere vil sy) med et par maskemarkører, sikkerhedsnåle eller med bånd. Så kan du prøve boleroen på, se dig i spejlet, gå lidt rundt med den og vurdere, om den skal være større. Hvis den stadig skal være lidt større, så tager du maskemarkørerne af, hækler et par runder videre, og prøver den på igen. Når det føles som rette størrelse, så tager du maskemarkørerne ud og syer den sammen.

   Rigtig god hæklelyst 🙂 – Maria

   Like

 4. Når Boleoen er helt på, ser det ud ttil at der er nogle omgange med fastmaster, ikke kun i kanten med midt på omkring hofterne eller lidt højere oppe?

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s