En halskrave i mohair

Jeg ville måske ønske, at jeg for længst havde pakket vinterjakken væk på den her tid i april, men sådan skulle det ikke gå. Påsken stod nemlig på skiferie i Norge med min søde svigerfamilie, og der var sne nok til langt op over begge mine ører. Men så er det jo godt, at jeg faktisk også er ret så glad for sne …

MoensterbryderHalskrave_12

Skiferien gav anledning til indvielsen af en halskrave, som jeg hæklede i vinter.

MoensterbryderHalskrave_02

Jeg hæklede kraven en sen aften af nogle garnrester, og derfor fik jeg desværre ikke skrevet så meget ned om, hvordan jeg egentlig gjorde. Alligevel har jeg forsøgt at samle det, der er værd at vide her.

MoensterbryderHalskrave_10

Værd at vide:

  • Jeg har brugt i alt 80 gram a én tråd strømpegarn af 75% uld og én tråd a 100% mohair.
  • Jeg har ikke skrevet ned, hvilken nål jeg har brugt, men mit bud er en str. 12. Mohairgarnets lange hårtråde hjælper halstørklædet til at blive helt tæt på trods af de løse masker.
  • I den smalle ende har jeg syet tre knapper, så kraven kan lukkes ved at stikke knapperne op mellem stangmaskerne i den brede ende. Jeg har set, at mange syer den slags kraver fast, men jeg valgte at lave en lukning, så jeg ikke skulle trække den ned over hovedet for at få den på.
  • Jeg har slået 27 masker op og taget ind i de første ti rækker, så jeg er endt med 17 stangmasker. Det valgte jeg med målet om, at kraven ikke skulle fylde for meget omkring halsen, men stadig gå langt ned på brystet. Du kan se de præcise mål for kraven her:

MoensterbrydersHalskrave

MoensterbryderHalskrave_08

Jeg kan slutte af med at sige, at kraven bestod skiferie-testen med bravour. Den duede både til kolbøtter, kælketure, sneengle, snemænd og sneboldskamp.

MoensterbryderHalskrave_05

MoensterbryderHalskrave_07

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s