En hue med minkkvast

Hue med minkkvast 6

Hue med minkkvast 5

Værd at vide:

  • Jeg har brugt 3 nøgler Norvegia-garn a 50 gram fra Kvickly. Det er 50% uld og 50% akryl og har en løbelængde på 60 m. /50 g.
  • Jeg har brugt nål str. 6 mm.
  • Huen er hæklet i bagerste maskeled med skiftevis en række stangmasker og skiftevis en række fastmasker. Hver anden stangmaske-række er afsluttet med fem fastmasker, for at den bliver nemmere at samle i toppen.

Opskriften

Først hækles en række luftmasker i den længde, som du gerne vil have huen skal have fra pande til toppen af hovedet med eventuelt opslag.

Herefter hækler du skiftevis en række fastmasker og en række stangmasker i bagerste maskeled.

Hver anden stangmaske-række afsluttes med fem fastmasker i stedet for stangmasker, for at den bliver nemmere at samle i toppen. Du kan se, hvordan den skal ende på billedet, hvor den ligger dobbelt:

DSC_9096

Diagrammet ser altså sådan ud (Det vandrette skal være længden fra pande til top, med opslag og højden er hovedets omkreds):

IMG_3479

Rækkerne er omkredsen på hovedet, og når huen har nået den størrelse den skal have, så syer du de to ender sammen til et rør.

Herefter skal huen trækkes sammen i toppen. Det gør du ved at vende vrangsiden ud af (du bestemmer selv hvad der er ret og vrang) og i enden med fastmaske-samlingerne syer du gennem alle de “høje rækker”. Når du har syet hele vejen rundt trækker du til og afslutter. Hvis du får et lille hul i toppen, så kan du dække det med pelskvasten.

At lave en minkkvast

Jeg var så heldig at finde en rest minkpels til 15 kr i Skindhuset på Skindergade i København. På det tegnede jeg en cirkel efter en skål i rette størrelse og skar det rundt med en hobbykniv på bagsiden – det går ikke at klippe, for så ryger der også hår med.

Hue med minkkvast 1

Hue med minkkvast 2

Efter at have skåret cirklen ud syer du forsigtigt rundt i kanten med en garnnål. Når du er nået hele vejen rundt, så trækker du (forsigtigt) til, så kvasten samler sig.

Hue med minkkvast 3

Hue med minkkvast 4

Resten af garnet stikker du nu gennem det lille hul i huen. Først kan du binde det fast garnenden fra huen og derefter sy kvasten fast.

 

Huen var en julegave til min storesøster, som valgte at indvie den med en tur i Dyrehaven:

IMG_442926381

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s