En sommertop

moensterbryders sommertop

For nogle måneder siden faldt min mor over noget tyndt bomuldsgarn i en genbrugsbutik, og hun købte flere hundrede gram til mig. Garnnøglerne var virkelig flotte i sig selv – men de skulle jo bruges til noget, så her er en tynd sommertop, der lige kan dække skuldrene, når de har fået sol nok for et par dage.

moensterbryders sommertop

moensterbryders sommertop

Værd at vide:

 • Dobbelt garn
 • 130 gram tyndt bomuldsgarn
 • Nål str 3,0
 • Opskriften/diagrammet findes her. Jeg har dog rettet det en del, så det passede bedre i størrelsen.

 

 

moensterbryders sommertopmoensterbryders sommertop

Reklamer

7 thoughts on “En sommertop

  1. Det ved jeg desværre ikke. Garnet består af to tråde (så tynde som sytråde) der er snoet, og så har jeg lagt det dobbelt, og altså brugt garn fra hver kegle.
   Diagrammet i sig selv blev lidt for småt, så jeg har tilføjet tre rækker af “granny stripes” rundt om. Jeg forestiller mig, at man kan hækle diagrammet præcis som det er, og få den rette størrelse på blusen, hvis man hækler med almindeligt bomuldsgarn fra f.eks. Søstrene Grene.

   Like

 1. Flot top du har lavet 🙂
  Har du mon gemt billedet på diagrammet særskilt? Når jeg følger linket kan jeg godt se billedet, men det er lidt småt at tælle ud fra.
  Har prøvet at åbne det særskilt, men billedet åbner ikke – og jeg er ikke så skarp i russisk :o)

  Like

 2. Åh nej, dog. Det kan jeg godt se. Tak for din kommentar. 🙂 Man har kunnet åbne det i stor størrelse ind til for nylig, så forhåbentligt er det bare en fejl på hjemmesiden. Jeg er sikker på, at jeg har gemt diagrammet som PDF på min computer et sted, men jeg kan simpelthen ikke finde det nogen steder, så jeg tror du må nøjes med billedet lige nu, desværre. Jeg giver lyd, hvis det kommer til at virke igen, eller hvis jeg finder diagrammet i stor størrelse.

  Like

 3. Hej. Jeg er ved at hækle den i petroliumsfarvet bomuld til min datter. Det ser ud til at du har droppet de yderste spidser på firkanten men er gået over til 3 stangmasker, 3 luftmasker tidligere i mønsteret. Er det ikke rigtigt set? Mvh Elsebeth

  Like

  1. Hej Elsebeth.
   Jeg måtte lige tjekke efter, for det er ved at være et stykke tid siden jeg hæklede den, men jo. Du har helt ret. På mønsteret er der tre hjørner med 3×2 dobbelte stangmasker, og så et hjørne med 2 firdobbelte stangmasker.
   Jeg har kun lavet to hjørner med 3×2 dobbelte stangmasker og så et hjørne med 2 firdobbelte stangmasker.
   Jeg håber at det giver mening.
   Jeg vil rigtig gerne se din bluse, når du er færdig, hvis du har lyst til at vise den frem 🙂
   Dbh Maria

   Like

 4. Så er jeg lige vendt tilbage til at arbejde på toppen igen. Har du hæklet den sammen til sidst med kædemasker? Eller har du syet?

  Vh Elsebeth

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s