Et par petroleumsblå puder

moensterbryderspuder-2

For snart 7 år siden var jeg med Kasper til John Mayer-koncert i Forum. Kasper og jeg havde næsten lige mødt hinanden, og inden koncerten skulle vi spise middag sammen med hans venner på Restaurant Phoenix. Vi sad overfor hinanden – spændte og nyforelskede – og ventede på, at hans venner skulle dukke op. Vi snakkede lidt om alt og ingenting, da han pludselig tog mod til sig, og spurgte, om han godt måtte kalde mig sin kæreste, når han skulle forklare sin mor, hvem han havde været til koncert med. Jeg kan stadig huske, hvordan hele min krop begyndte at sitre, og hvordan vi begge to smilede som aldrig før, da hans venner kom. I dag er vi stadig kærester, det var en vidunderlig koncert, og de venner vi mødtes med den aften vil altid have en helt speciel plads hos mig.

En af dem har længe været interesseret i mine hæklerier, men det tog ham over et år at få mig lokket til at hækle de puder, han ønskede sig. De skulle være petroleumsblå og i samme mønster som mine karrygule puder.

Jeg bliver enormt smigret og beæret, når nogen ønsker sig noget jeg har hæklet, men jeg finder det også enormt grænseoverskridende at hækle til andre, for tænk hvis de spørger af høflighed, eller tænk hvis de ikke kan lide resultatet..

moensterbryderspuder-4

Værd at vide:

 • Garn af 70% uld og 30% akryl
 • 10 nøgler a 50 gram pr pude (altså 500 gram pr. pude)
 • Nål str 6,0
 • Jeg har slået 55 luftmasker op (+2 der udgør første stangmaske). Der er altså 110 stangmasker rundt om puden (55 reliefpar)
 • Puderne er hæklet som en pose i spiral af hhv. to reliefstangmasker forfra, to bagfra osv. Du kan se, hvordan man laver reliefstangmasker i videoen længere nede.
 • Puderne er 50×50 cm Fjädrar inderpuder fra Ikea med fyld af 100% andefjer, som jeg har iklædt et tyndt sort betræk af bomuld, da man ellers kunne se den hvide pude igennem.
 • Til slut er begge puderne syet sammen i toppen.

moensterbryderspuder-3

Hvor lang tid tog det?.. er ofte det første spørgsmål jeg får, når jeg er færdig med at hækle noget, og denne gang kan jeg faktisk svare. Jeg opdagede nemlig undervejs, at det tog mig præcis en time at hækle en garnnøgle. Og da der gik 10 nøgler pr puder, måtte det jo betyde, at selve hæklingen tog 20 timer til sammen. Dertil kom så alt den tid jeg brugte på hækleprøver, på at hæfte ender, på vask, på udstrækning og på syning.

moensterbryderspuder-8

Drops har som så ofte før lavet en rigtig fin video om, hvordan man laver reliefstangmasker – du kan se med her:

 

5 thoughts on “Et par petroleumsblå puder

  1. Hej Marianne. Jeg har købt det i en lille asiatisk kælderbutik i København, der ligger på højre hånd på Købmagergade, når man kommer fra Nørreport station. De sælger det i pakker af ti nøgler og har det i alle farver. Jeg ved ikke, hvad butikken hedder eller hvor man ellers kan købe det.. 🙂

   Like

 1. Hej Maria,
  Det er godt nok nogle fine puder – dem vil jeg helt sikkert forsøge at hækle.

  Jeg har dog lidt svært ved at forstå denne del af din forklaring: “Puderne er hæklet som en pose i spiral af hhv. to reliefstangmasker forfra, to bagfra osv.”.

  Kan du uddybe, hvordan jeg hækler puderne spm en pose i spiral?

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s