To farlige hajer

moensterbrydershajer7

I år var første gang, at jeg skulle holde juleaften sammen med min kærestes familie. Det var ren idyl på hans mormors gamle gård i Nordjylland, og vi var endda så heldige, at hans to små fætre også skulle med. Det er længe siden jeg har holdt jul med børn, så det føltes helt rigtigt at hækle dem et par farlige hajer, som de kunne lege med om eftermiddagen, og hygge i om morgenen.

Under juletræet lå oceaner af Star Wars-Lego, men da gavebjerget var ved at være fordelt og potvinen var serveret, lå den ældste dreng på sofaen pakket godt ind i sin haj. Hans lillebror var lagt i seng, og nu lå han der og kæmpede for at holde sig vågen, mens de voksne sludrede og grinede. Hans mor sad og aede ham over håret, og bukkede så hovedet ned til ham. Da hun satte sig op igen smilede hun varmt til mig og sagde så:
-Han siger, at hajen er den bedste gave han har fået i aften.

moensterbrydershajer4

Værd at vide:

 • 100% akrylgarn fra Bumbo (Løbelængde på 525 m. pr. 150 gram)
 • Dobbelt tråd
 • Nål str. 6
 • Vejer 475 gram

Hajerne er hæklet efter samme opskrift som min havfruehale. Den kan du se her.

Den eneste forskel er, at de har fået to sidefinner, en rygfinne, en snude og et par øjne. Jeg har ikke lavet en fuld opskrift, men jeg har skrevet et par tips til, hvordan jeg har lavet de enkelte dele.

Finnerne

Jeg har hæklet to sidefinner og en rygfinne til hver haj. Alle tre dele, har jeg hæklet med i mønsteret undervejs, så jeg undgik sammensyning til sidst.

moensterbrydershajer1

Ved sidefinnerne har jeg slået 22 lm op (hvor de sidste to svarer til første stm). Derefter har jeg hæklet fem rækker stangmasker, hvor jeg har taget én ind i hver række i den ene ende.

moensterbrydershajer2

Rygfinnen er hæklet i fastmasker med nål 5. Mønsteret følger en almindelig trekant, hvor man tager én ind i hver række i begge sider. Jeg havde først slået 22 luftmasker op, men finnen blev for lille, så jeg tilføjede et par række i bunden, da jeg var i tidsnød. Jeg anbefaler, at man starter med at slå omkring 30 luftmasker op og så hækler fastmaske-rækker derfra.

Snude

moensterbrydershajer10

Hajens snude hæklede jeg efter det her mønster, og jeg begyndte halvvejs rundt. Altså snuden gik mellem de to rækker, som rygfinnerne sad i.

moensterbrydershajer12

Tænder

På snuden hæklede jeg først en runde fastmasker i gråt garn. Det gav en pænere overgang til det røde. Det røde garn var en meget tynd rest akryl, som jeg havde liggende, og jeg hæklede to runder rød med nål 5 i bagerste maskeled.

Derefter brugte jeg en hvid rest akrylgarn til at hækle tænderne efter det her mønster:

moensterbrydershajer13

moensterbrydershajer3

Øjne og næsebor

Øjnene er freestylede med en sort cirkel af stangmasker, en runde fastmasker i blå, en runde fastmasker i hvid og så en trekant. Til sidst har jeg syet et lille “glimt” i øjet med hvid, og syet dem på med sort.

Jeg valgte at give dem forskellige farver øjne, så drengene kunne kende forskel på dem, hvis de nu gerne ville have deres egen.

Næseborene er syet på en stangmaske med noget tykt sort uldgarn.

moensterbrydershajer6

Prikken over I’et

Som altid synes jeg, at prikken over I’et er indpakningen og mine hajer kom til at se sådan her ud:

moensterbrydershajer5

Reklamer

10 thoughts on “To farlige hajer

 1. Jeg forstår desværre ikke hvordan jeg kommer længere nu. Er kommet til snuden, hvilken række ville du anbefale at starte den i? Samt skal jeg hækle den første side af snuden og så hjælpe den anden bagefter? Og hvordan Søren skal Jeg tage ind? Beklager de mange spørgsmål, synes desværre opskriften er mangelfuld for en nybegynder som mig

  Like

 2. Hej! Tusind tak fordi du deler din kreativitet, så vi andre kan få glæde af den og give den videre til endnu flere som får glæde af den. Pay it forward tror jeg det kaldes. Tusind tak. Vh Berith

  Like

  1. Hej Henriette. Beklager det sene svar. Ja, det har jeg – både i midten og i siderne. Egentlig har jeg bare taget ud, når jeg syntes, at det lige passede, og så har jeg hæklet begge hajer samtidig, så de blev ens. Jeg håber, at du har fundet det du søgte 🙂 Dbh Maria

   Like

 3. Hejsa, i forbindelse med hækling af denne, til et barn, hvor mange rækker har du så før du starter på snuden? 111, ligesom havfrutæppet? Skal laves til et barn på 5-6 år…..😊

  Like

  1. Hej Pia. Hajerne er lidt kortere end havfruehalerne, fordi jeg også lavede dem til mindre børn. Jeg vil foreslå, at du laver omkring 65 runder før du starter på snuden. Heldigvis kan du jo vurdere undervejs, og se om du selv synes, at den har en passende længde, når du når 65. 🙂 Dbh Maria

   Like

   1. Tak Maria, jeg blev næsten færdig med den ene igår og det passer med ca. 61 rækker tror jeg før jeg startede på munden 😊

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s